soutěž Tygrů

30. ledna 2011 v 16:58 |  Soutěže
1. Oblíbená kořist tygra indického je:
   a) člověk
   b) kopytníci
   c) opice

2. Z následujících poddruhů tygra je zde navíc:
    a) tygr balijský
    b) tygr sumaterský
    c) tygr indický

3. Jednotlivé poddruhy tygra se liší především:
   a) barvou očí
   b) vzorem pruhování
   c) místem výskytu
4. Nejbližším příbuzným tygra je:
    a) jaguár
    b) tygr šavlozubý
    c) kočka domácí

5. Ideální domov tygra musí mít:
    a) otevřený prostor a časté deštivé srážky
    b) dostatek kořisti a hustý porost
    c) lidská obydlí
Panthera tigris altsica
6. Tygří zuby jsou zvlášť přizpůsobené na:
    a) drcení a žvýkání kostí
    b) hryzání a okusování mršin
    c) prokousnutí a naporcování svaloviny kořisti

7. Tygr kořist usmrtí, když:
    a) jí prokousne krk či hrdlo
    b) jí rozbije lebku
    c) ji nechá vykrvácet

8. Tygři vytvářejí stopy pomocí:
    a) polštářků
    b) čenichů
    c) drápů
Tygr Ussurijský 2
9. Tygří mláďata opouštějí domov, když:
    a) je matka opět připravena k páření
    b) jsou odstavena od kojení
    c) si najdou vlastní kamarády

10. Většina ze sta lidí, kteří se stanou v Indii každý rok oběťmi tygra, jsou:
      a) turisté
      b) pytláci
      c) rybáři

11. Tygři často vylučují moč, protože:
      a) mají malý močový měchýř
      b) pijí hodně vpdy
      c) díky ní si značkují území

12. Řevem tygři často upoutávají pozornost, když:
      a) je samice připravena k páření
      b) se ztratí mládě
      c) je tygr rozhněvaný

13. Když jde tygří matka na lov, mláďata:
     a) zůstávají v brlohu
     b) zůstávají s jinou samicí
     c) jdou na lov také

14. Samci někdy zabíjejí mláďata, aby:
     a) samice rychle přišla do říje
     b) je sežrali
     c) omezili konkurenci v honu za potravou

15. Bílí tygři jsou:
     a) albíni
     b) tygři sněžní
     c) geneticky podmíněnou odchylkou zbarvení tygra indického
Panthera tigris tigris
16. Tygři obvykle raději žijí:
      a) samotářským způsobem života
      b) ve velkých skupinách
      c) sami s výjimkou samic s mláďaty

17. Cílem projektu Tygra je zajistit:
      a) chov tygrů v zajetí
      b) ochranu tygrů ve volné přírodě a zákaz nelegálního obchodu s výrobky z tygrů
      c) lékařské výzkumy prováděne na tygrech

18. Ze všech kočkovitých šelem na světě je tygr:
      a) nejrychlejší
      b) největší
      c) nejvzácnější

19. Na území kterých dvou zemí se nachází oblast Sundarbans?
      a) Indie a Nepál
      b) Indie a Bangladéš
      c) Bangladéš a Myanmar


10 z vás dostane diplom.

Jsem zvědavá kdo to zvládne.

Diplomy dělám tak že prostě to skusíte, i když se u některých nestrefíte, a diplomy nedělám když budete mnit jenom 6 dobře.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Pokud si tu byl/a, dej KLIK.

KLIK

Komentáře

1 Simík Simík | E-mail | Web | 31. ledna 2011 v 14:12 | Reagovat

No o tygrech toho moc nevím,ale nakonec jsem to nějak vyplnila(žádný zázrak nečekej)
1.b
2.c
3.c
4.b
5.b
6.c
7.a
8.a
9.a
10.c
11.c
12.a
13.b
14.c
15.c
16.c
17.b
18.b
19.b

2 Any a Luky - Tvije SB Any a Luky - Tvije SB | Web | 2. února 2011 v 17:27 | Reagovat

1. b) kopytníci

2. a) tygr balijský

3. c) místem výskytu

4. a) jaguár

5. b) dostatek kořisti a hustý porost

6. c) prokousnutí a naporcování svaloviny kořisti

7. a) jí prokousne krk či hrdlo

8. a) polštářků

9. a) je matka opět připravena k páření

10. c) rybáři

11. c) díky ní si značkují území

12. a) je samice připravena k páření

13. c) jdou na lov také

14. a) samice rychle přišla do říje
potravou

15. c) geneticky podmíněnou odchylkou zbarvení tygra indického

16. c) sami s výjimkou samic s mláďaty

17. b) ochranu tygrů ve volné přírodě a zákaz nelegálního obchodu s výrobky z tygrů

18. b) největší

19. b) Indie a Bangladéš

3 morcenet morcenet | Web | 4. února 2011 v 14:24 | Reagovat

:-D

4 morcenet morcenet | Web | 4. února 2011 v 14:24 | Reagovat

Dobrý 8-)

5 Kočičanda Kočičanda | Web | 8. června 2011 v 14:04 | Reagovat

ahoj,
jukni ke mne na blog!A třeba přidej komentík, papapapapa

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama